Home » Abszint, archív, Értékelés, Spanyolország

Obsello Absenta Verde

Submitted by on 2011. 07. 01. – 14:17One Comment

Összegzés: ★★★★ 4,3

Gyártása megszűnt!

2007–2011 közt készült spanyol abszint volt, melyet a Penedés borvidék borpárlataiből főztek (Macabeo, Xareal-lo és Parellada szőlőből). Az Egyesült Államokban Obsello Absinthe Verte Premium néven forgalmazták. A 2012-ben ismét forgalomba került Obsello az eredeti tulajdonosa által, de egy kaliforniai főzdében, rum alappal és új recepttel jelent meg, de azóta szintén megszűnt.
50% alk.
                                                       

Megjelenés ★★★★ 4,5                                    
Louche ★★★★ 4,0
Illat ★★★★ 4,2
Íz ★★★★ 4,3
Lecsengés ★★★★ 4,2
Összhatás ★★★★ 4,5

Hivatalos honlap: Obsello

Értékelő: Ádám (2011.07.01.)

Megjelenés
Közepesen élénk, sárgás peridotzöld.

Louche
Hamar teljessé válik, de az olajos sáv sokáig megmarad. A vége csinos, fakó sárgászöld.

Illat
Az ánizs mellett (vagy inkább előtt) borsmenta és szőlő, halvány citrusos jelleggel. Megjelenik a színezés enyhe fűillata is.

Íz
A hangsúlyos borpárlat, az ánizs és a menta vezet. Ezeket a színezés (de főleg a római üröm) nyersebb íze követi, és szépen ellensúlyozza a lágy szőlőízt.

Lecsengés
Hígan selymes, kellemes. Az utóízben a menta és az fehér üröm erősebb. Az klasszikus verte-eknél könnyedebb, jobban itatja magát.

Összhatás
Halványan eltér az északi stílustól, de ezzel csak gazdagítja az abszintkínálatot. Könnyedebb, frissítőbb, de ugyanolyan komoly karaktere van, főleg a határozott színezés és lecsengés miatt. A szőlő és a színezés kettőse elsőre túlzottnak tűnhet, de néhány pohár után minden a helyére kerül.

hozzászólás