Home » Abszint, Értékelés, Németország

Eichelberger Absinthe 80 Brute

Submitted by on 2011. 07. 24. – 14:25No Comment

Összegzés: ★★★★★ 4,8

(Eredetileg Absinth 80 Brut.)                               
Német Blanche, azon belül Brut (nyers) abszint, azaz szinte hígítás nélkül kerül a palackba. 80% alk.

Megjelenés
Louche ★★★★ 4,5
Illat ★★★★★ 5,0
Íz ★★★★ 4,5
Lecsengés ★★★★★ 5,0
Összhatás ★★★★ 4,5


Értékelő: Ádám (2011.10.19.)

Korábbi címkézés: [2010]

Megjelenés
Kristálytiszta.

Louche
Talán a „drámai” a legjobb kifejezés. A 80° ellenére szinte azonnal megkezdődik, és nem is holmi olajnyomokkal, hanem légies, egyre vastagodó fodrokkal. Aránylag hamar teljes lesz, majd egészen tejszerű állapotból hígul vissza, bár a legvégén is vastagabb az átlagnál.

Illat
Erős, de a legkevésbé sem émelyítő ánizs-édeskömény, némi üröm és talán menta, kálmos; belengi a szobát. Az egész abszintot meghatározza egy egyedi, cukorkás jellegű, igen határozott, de mégis természetes és friss illat, ami csak német abszintoknál szokott megjelenni.

Íz
Az illathoz hasonló, kevesebb ánizzsal és finom kesernyével. Erős, letisztult, frissítő, és nem utolsósorban jól kiegyensúlyozott, de kevésbé összetett, mint az illata alapján sejthető lenne.

Lecsengés
Végtelenül selymes, az ember szinte sajnálja lenyelni. A sok ánizs finoman zsibbasztja a nyelvet, a jól eltalált üröm és a körítés pedig friss utóízt hagy, melyet csak akkor öblít le az ember újabb korttyal, ha már elhalványult.

Összhatás
Egyedi, német stílusú blanche, mely a francia és svájci fehér abszintoktól egyaránt határozott távolságot tart. A különös letisztultság miatt a finomabb ízárnyalatokra vágyók csalódhatnak benne, de igazából nem lehet ráfogni, hogy túl egyszerű. Megnyerő kiegyensúlyozottsága és különösen friss íze miatt első abszintként különösen ajánlott.

hozzászólás