Home » Abszint, Csehország, Értékelés

La Grenouille

Submitted by on 2011. 11. 17. – 18:06No Comment

Összegzés: ★★★★ 4,6

A gyártó ismertetője:
Mikor Stefano Rossoni olasz szeszfőző, a L’Italienne abszint megalkodója dolgozni kezdett La Grenouille receptjén, déli és mediterrán felhangokat akart az abszintba csempészni. A La Grenouille gerincét a klasszikus fehér üröm, ánizs, édeskömény, citromfű és izsóp adja, ami egyedi, déli fűszerekkel egészül ki, meleg, selymes jelleget adva az italnak.

A La Grenouille végül a Žufánek család szeszfőzdéjében látott napvilágot, ahol Csehország első valódi abszintja, a St. Antoine is megszületett. Újabb bizonyíték arra, hogy a Cseh Köztársaságban is létezik jó abszint!

Megjelenés ★★★★ 4,4                                    
Louche ★★★★ 4,5
Illat ★★★★ 4,6
Íz ★★★★ 4,7
Lecsengés ★★★★ 4,5
Összhatás ★★★★ 4,6


Értékelő: Francisco (2011.07.13.)

Megjelenés
Aranysárga, tiszta, enyhe peridotzöld árnyalattal.

Louche
Lassan indulva fodrosodik. Tökéletes sárgás-opálos louche-ban teljesedik ki. A zöld szín finoman itt is megmarad.

Illat
Karakteres és egyedülálló. Az ánizs és az üröm halovány. Az izsóp erős zamatát enyhe citrom bolondítja. A háttérben gazdag virágillat tekergőzik (és a citrus/citrom illat tökéletes egyensúlyban van jelen). Halványan emlékeztet a gyomorkeserű gyógynövényes illatára. (Gazdagon párfümös virágillat)

Íz
Lágy és selymesen édeskés. Komplex és kiegyensúlyozott. Az ánizs-, üröm- és citrus/citromíz összhangban teljesedik ki.

Lecsengés
Gyorsan elillan a szájból. Az enyhén savanykás ízérzetet gyorsan átveszi az izsóp, és egy nagyon enyhe, mentolszerű íz. A nyelvet enyhén zsibbasztja, a végén lágyan keserű íz tapasztalható.

Összhatás
Tökéletes harmónia és egyensúly, továbbá páratlan zamat jellemzi. Semmiképp nem tipikus „cseh abszint”. Ez a kétéltű az igazi top-kategóriát képviseli.

hozzászólás