Home » Abszint, archív, Értékelés, Franciaország

Perroquet Absinthe (2012)

Submitted by on 2012. 06. 28. – 15:20No Comment

Összegzés: ★★★★ 4,6

Fontos! Az elmúlt években a külföldi abszintkedvelők egyöntetűen állítják, hogy az Émile Pernot abszintok egyáltalán nem közelítik meg a korábbi minőségüket, illetve egy részük kimondottan élvezhetetlen. Mivel minden nálunk értékelt abszintjukat legkésőbb 2013-ban vásároltuk, ez az értékelés valószínűleg nem fedi a mai valóságot.

Az Emile Pernot „Les Parisiennes” sorozában 2010-ben megjelent abszint, mely a századfordulós francia abszint maradéktalan felélesztésére törekszik. 72% alk.                                                       

Megjelenés ★★★★ 4,5                                    
Louche ★★★★ 4,0
Illat ★★★★★ 5,0
Íz ★★★★ 4,5
Lecsengés ★★★★ 4,5
Összhatás ★★★★ 4,5


Értékelő: Ádám (2011.06.28.)

Hivatalos honlap: http://www.absintheperroquet.com/

Megjelenés
Aránylag világos, de igen élénk, már-már mesterségesre emlékeztető peridotzöld.

Louche
Sokáig csak a látványos olajnyomok szaporodnak, melyek halványan, szinte észrevétlenül tűnnek át szépen árnyalt, kissé vékonynak nevezhető opálba.

Illat
Igen finom és telt illatú fehér és római üröm, némi parfümösség, háttérben maradó ánizs és izsópos fűszeresség.

Íz
A legelején édes, majd az üröm még gazdagabbá válik, mögötte az éppen szükséges erejű ánizzsal-édesköménnyel, mindenféle szélsőséges (kámforos-kesernyés-édes), de igen jól összeálló jegyekkel. Az üröm elsöprő tárkonyos-mentás, száraz jellege cukrozás nélkül sokaknak (főleg kezdőknek) zavaróan erős lehet, ellenben rendkívül gazdag, érdekes.

Lecsengés
Könnyeden selymes, csak igen halvány bizsergéssel. Finom ürmös-kesernyés-virágos utóízt hagy a szájban, ami nem múlik el egyhamar, habár cukor nélkül egy kicsit szárazabb a tökéletesnél.

Összhatás
Az eddig értékelt abszintok közül a Perroquet testesíti meg a legjobban (mondhatni, tökéletesen) mindazt, amit a klasszikus francia abszinttól elvárunk. Ebben az abszintban mondhatni minden azt szolgálja, hogy a kitűnő minőségű ürmök íze, aromája kiteljesedjen.

hozzászólás