Home » Abszint, Értékelés, Franciaország

Heritage (Paul Devoille)

Submitted by on 2012. 07. 11. – 16:52No Comment

Összegzés: ★★★★☆ 3,6

Elsősorban az Alandia által forgalmazott, de hivatalosan nem saját márkás abszint, mely a francia századfordulós stílust hivatott képviselni. Paul Devoille 1859-ben alapított franciaországi főzdéjében készül, az alapja karakteres bordesztillátum. 68% alk.                                                       

Megjelenés ★★★★ 4,0                                    
Louche ★★★★☆ 3,5
Illat ★★★★ 4,0
Íz ★★★☆☆ 3,0
Lecsengés ★★★★☆ 3,5
Összhatás ★★★★☆ 3,5


Értékelő: Ádám (2011.06.28.)

Hivatalos honlap: ALANDIA

Megjelenés
Sötét olajzöld, szokatlanul erős utóáztatásról tanúskodik.

Louche
Egy ideig csak olajnyomokkal kezd, maga az opálosodás pedig egy lepárlatlan tinktúrára emlékeztet, aminek az erős utóáztatás lehet az oka, de némi csillagánizst is sejtet. A végeredmény is hasonlóan fest: vastag, aránylag gyengén árnyalt.

Illat
A színezés nehéz, virágos-fűszeres jellegén némileg átüt az alappárlat friss, ánizsos-borpárlatos jellege.

Íz
A tompa, édes aromát éles, gyógyfüves, száraz íz kíséri, de ezek sokkal inkább zavarják, mint ellensúlyozzák egymást. A kettő valahogy nem áll össze kellőképpen, mintha egymás mellett léteznének – ahogyan a csillagánizs és az üröm találkozásánál általában lenni szokott.

Lecsengés
A korty végén kissé felerősödik a borpárlat, a kesernye enyhül, és a tompaságot kellemesen fanyar jelleg hozza némileg egyenesbe. Cukorral is kissé száraz lecsengésben végződik.

Összhatás
Leginkább a La Couqette-hez hasonlítható, igen erősen színezett francia klasszikus, melyet igazán kiegyensúlyozatlannak nem neveznék, de sokak számára túlzás lesz a fűszeres tompaság és a cukorkás jellegű csillagánizsbomba küzdelme.

hozzászólás