Home » Abszint, Értékelés, Németország

Eichelberger Absinthe 60 verte

Submitted by on 2012. 08. 14. – 10:30No Comment

Összegzés: ★★★★ 4,3

Az Eichelberger első kizárólag bioalapanyagokból készült abszintja, melyet ráadásként nem szárított, hanem friss ürömmel főznek. 60% alk.                                                                                                                               

Megjelenés ★★★★☆ 3,5
Louche ★★★★ 4,0
Illat ★★★★ 4,0
Íz ★★★★ 4,5
Lecsengés ★★★★ 4,0
Összhatás ★★★★ 4,0


Értékelő: Ádám (2012.03.18.)

Megjelenés
Kissé fakó árnyalatú, de telített, kellemes olajzöld.

Louche
A szép olajnyomok mellett hamar megjelennek az „eichelbergeres”, drámai, kontúros fodrok, ezek azonban nagyon rövid, cseppekben mérhető idő alatt zöld tejjé teszik az abszintot, ami legvégül szépen árnyalt opállá hígul.

Illat
Friss, citrusos-ánizsos, halványan mentás, akár a kezdő is felismerheti benne a fehér ürmöt. Emlékeztet a Limitée-re, de kevésbé éles.

Íz
Erőteljes, kissé nyers fehér üröm hasonlóképp erős ánizsos háttérrel, kellemes kesernye. A színezőfűszerek íze nem domináns, a klasszikus francia recepteknél kevésbé tompítja le az alappárlatot, de így is kicsit durva hatást kelt, kicsit túlzásokba esik. Ez az a fajta abszint, amit egyáltalán nem bán meg az ember, de nincs kedve túl gyakran inni belőle.

Lecsengés
Kellemesen selymes-száraz, a citrusos jelleg egy pillanatra kiemelkedik, az ánizs nehezebbé válik, majd finom, halványan fanyar utóízt hagy.

Összhatás
Éles és fűszeres abszint, ami jól egyensúlyoz az erős ízekkel, de (talán szándékosan) hiányzik belőle az igazi letisztultság. Nevezhetnénk a Limitée kaotikusabb változatának is. Az aromája emlékeztet az Obsellóra is, de semmiképp nem olyan édes és könnyed.

hozzászólás