Home » Bárpult, Hírek

A Szeszminisztérium

Submitted by on 2012. 10. 01. – 13:32No Comment

Nem ismerünk olyan magyar nyelvű honlapot vagy blogot, ami komolyabban foglalkozna az itthon kapható szeszes italok minőségével és ár/érték arányával. Ezt a hiányt hivatott pótolni az új részlegünk, ahol a magyar kereskedelemben kapható szeszes italokkal foglalkozunk majd.

Mint azt a Bárpult rovatunk olvasói jól tudják, véleményünk szerint a magyar abszintkultúra mellett az általános likőr- és égetettszesz-kultúra sem kevés fejlődésre szorul. Igen kevesen fogyasztanak röviditalt az élvezeti értéke, és nem kizárólag az alkoholtartalma miatt – a jó rövidital majdhogynem a könnyen, kellemesen lenyelhető röviditalban merül ki. A rövidital sokak számára elválaszthatatlan fogalom a részegedéstől, és bár arra kétségkívül igen alkalmasak, ennél azért egy komoly párlat vagy likőr többről szól.

Miben segítenek az értékelések?

  • Megmutatjuk, hogy 1-1 árkategóriában sokszor nem a legdivatosabb márkák a legjobbak, hanem akár teljesen ismeretlen társaik.
  • Támpontot adunk ahhoz, hogy magasabb árkategóriákból mire érdemes áldozni.
  • Megmutatjuk, hogy sokaknak csak azért szerepel 1-1 italfajta (pl. a rum vagy a tequila) a „feketelistáján”, mert eddig nem a megfelelő márkákkal próbálkoztak.
  • A szöveges értékelésekben igyekszünk tisztázni, hogy mennyire „kezdőbarát” egy adott termék.
  • Aki 1-1 italfajtában már jártasabb, támpontot kap ahhoz, hogy 1-1 termék mennyire felel meg az ízlésének.

Elsősorban a 3000–10 000 forint közti kategóriával foglalkozunk, de viszonyítási alapként alsó és felső végleteket is megpróbálunk bemutatni, amihez időnként itthon nem kapható italokat is segítségül hívunk.

Az ánizsos szeszeket az abszintokéhoz hasonló rendszerben értékeljük, míg az egyéb párlatokat tömörebben, fajtánként 1-1 oldalra ömlesztve tárgyaljuk. Az értékelések a felső menüsorból, illetve innen elérhetők.

(Bejegyzés frissítve: 2013.10.29.)

hozzászólás