Home » Aktuális, Korzó

Abszintkivonatos kézápoló… hogy micsoda?

Submitted by on 2013. 04. 02. – 18:46No Comment

Az utóbbi hónapokban a hazai blogok és online magazinok több alkalommal is írtak The Body Shop új, „abszintkivonatot” tartalmazó „Absinthe” termékcsaládjáról. Egyesek fel is vetették azt a kínos kérdést, amire mások a kiábrándító választ is tudták: vajon hogyan készítenek kivonatot az abszintból?

Természetesen sehogyan. Mióta az abszint a 19. század derekán népszerűvé vált, örökzöld trükk lett mindenféle helyzetben visszaélni azzal, hogy francia nyelven az „absinthe” egyaránt jelenti a fehér és római ürmöt, valamint a velük ízesített abszintot. Ezt a homonímiát más nyelvekre is ráerőltetve egyszerűen „abszintkivonatként” tüntetik fel a fehérüröm-kivonatot, amitől persze a termékcsalád csak annyira lesz „abszintos”, mint amennyire a malátakivonattól „whiskys”, vagy a szőlőhéjkivonattól „cognac-os” lenne. Arról nem is beszélve, hogy az abszintnak csak egyik összetevője az üröm, így eleve erős ferdítés abszintos dolgokról beszélni, amíg legalább az ánizs nem társul hozzá.

Ezek után az sem annyira meglepő, hogy az ürömkivonat mint összetevő megnevezése úgy látszik, hibás formában terjedt el az iparban – Artemisia Absinthium (Mugwort) Extract – ugyanis a fehér üröm latin nevét valamiért a fekete üröm angol neve követi.

A online fellelhető írások elsősorban a kézkrémmel foglalkoznak a termékcsaládból, és a kissé szenzációhajhász marketing ellenére egyhangú elégedettségről számolnak be itthon és külföldön egyaránt; alább ezekből válogattunk, a teljesség legkisebb igénye nélkül.

Újra divat az abszint! Már nemcsak inni lehet (retikul.hu)
A kezek zöld tündére (ruzsesmas.hu)
Abszintot minden kézbe! (men-style.hu)
Iszik a te kezed rendesen? Body Shop abszintos újdonságok! (neszeszer.blog.hu)

The Body Shop Absinthe Purifying Hand Cream (http://trustmynose.co.uk/)
Review: The Body Shop Absinthe Purifying Hand Cream (herworldplus.com)
The Body Shop Absinthe Review (covershootbeauty.blogspot.com)
Review: The Body Shop, Absinthe purifying hand cream (bohocadence.wordpress.com)

hozzászólás