Home » Abszint, Értékelés, Magyar piac, Spanyolország

Vom Fass Absinth 70%

Submitted by on 2013. 08. 26. – 14:33No Comment
Összegzés: ★★★☆☆ 2,7

rev_vomfass70Kimérve forgalmazott abszint a Vom Fass-tól.                                                                                                        

Értékelő: Oláh Ádám (2013.08.15.)

Megjelenés ★★★☆☆ 3,0
Louche ★★★☆☆ 3,0
Illat ★★★★☆ 3,5
Íz ★★★☆☆ 2,5
Lecsengés ★★☆☆☆ 2,0
Összhatás ★★★☆☆ 2,5

Megjelenés
Kissé fakó, telítetlen, enyhén barnás zöld, aminek az árnyalata nem mutat tipikus mesterséges jegyeket (például tartrazinos élénkséget), így alapvetően természetesnek hat, de mégis van benne valami természetellenes aránytalanság, talán részben mesterséges. 100%-ban megegyezik a Vom Fass másik zöld abszintjának, az 55%-os Emanuelle-nek az árnyalatával.

Louche
Nagyon unalmas, homályos, gyors, vastag. Már itt látszik, hogy nem lesz egy Perroquet, de legalább nem csillagánizs-bomba. A végső árnyalat nem rossz, de van valami furcsa tompasága.

Illat
A töményen ijesztően gyógyszeres jelleg hígításkor sokat fejlődik: markáns ánizsos-ürmös alap, és mellette valami, amit pár éve „szappangyökérnek” kereszteltünk, és most sem könnyű ennél jobban megfejteni. A fehér változat korianderes alapja sejthető, friss, füves-zöldalmás-szappanos illattal kiegészítve. Igencsak nyers (és emiatt nagyon egyszerű is), ami nem ígér sok jót a továbbiakban, de ezen a ponton még kellemes.

Íz
Az illathoz mérten kissé lapos. A korty közepén egy pillanatra majdnem teljesíti az elvárhatót, majd egyre halványabb és szénaízűbb lesz.

Lecsengés
A laposodás folytatódik; száraz, földízű, szárízű, zavaróan kesernyés, de azért nem nyersürmösen keserű. Cukrozva a szárazság nagyjából igen, a dudvaíz viszont nem tűnik el.

Összhatás
Lecsengésben a szalonképesség alsó határait feszegető, nem mindenki számára élvezhető abszint. Az íze szerényebb minőségű (akár szárral együtt bedarált) füvekre utal, de a jellege összességében a desztillált, természetes zöld abszintoké. Az ára csak akkor fogadható el, ha 2×-es kóstolóárnak vesszük. A nyers íz és a száraz lecsengés miatt első abszintként kiábrándító, sőt, akár elriasztó is lehet, de ettől még nem egészen élvezhetetlen.

hozzászólás