Home » Csehország, Értékelés, Faux, Magyar piac

Absinth Original King of Spirits

Submitted by on 2013. 08. 28. – 17:11No Comment
Összegzés: ★☆☆☆☆ 0,5
Általános élvezeti érték: (mi ez?) ☆☆☆☆ 1,0

rev_KOS
                                                                         
70% alk.

Megjelenés ★★☆☆☆ 2,0
Louche ☆☆☆☆☆ 0,0
Illat ☆☆☆☆ 1,0
Íz ★☆☆☆☆ 0,5
Lecsengés ☆☆☆☆☆ 0,0
Összhatás ☆☆☆☆☆ 0,0


Értékelő: Ádám (2011.07.30.)

Lásd még: Legendás kamuabszintok testközelből

Megjelenés
Természetes zöld, de fakó, telítetlen, tompa. Ugyanezt kapjuk, ha bármilyen füvet tömény alkoholba áztatunk. Az üveg alján ázó dudvákat egy abszintban nem tudom mire vélni, ráadásul láthatóan szárastul bedarált, vagyis harmadosztályú fűszerek.

Louche
A szín pocsolyaszerűvé hígul, opálosodás nincs. Ha úgy veszem, még a nulla pontot sem érdemli meg.

Illat
Az üveg száján lepárlatlan, ráadásul gyenge minőségű, gyógyszertári fehér üröm szaga érződik. Pohárba kitöltve ez igen elhalványul, és alkoholos-füves, majdhogynem „teszkóabszintos” stílusra vedlik vissza. Hígítás után az aromák igen gyengék, és nem is épp bizalomgerjesztőek. Olcsó füvekből áztatott házi vermutra és kissé fertőtlenítőszerre emlékeztetnek, de nem igazán tűnnek mesterségesnek.

Íz
Először szinte teljesen ízetlen. Az első korty legvégéig olyasmi, mintha száraz vermut után vizet töltöttünk volna a pohárba. A második kortytól kezdve a nyelv tövén folyamatosan megmaradó keserűség miatt végképp csak az utóízeket érezni.

Lecsengés
A korty végén az áztatott fehér üröm gusztustalanul száraz, keserű utóíze, emellett inkább csak sejthető, mint érezhető még 1-2 gyógyfű. Aki ivott már fehérüröm-teát, azt ez a keserűség nem kergeti ki a világból, de így, 12%-ra hígítva is legalább olyan keserű hatást kelt, mint a tömény Unicum. Sejteni egy kevés cukrot is (amit az 1-2 alkalom után kissé beragadó kupak is alátámasztott), de ez csak részben fogja vissza a szárazságot, és a gusztustalan utóízen sem segít.

Összhatás
Az abszintfőző üst moslékából lehetne valami hasonlót kiáztatni egy kis vodkával – másban nem emlékeztet az abszintra. Semmi egyéb, mint egy (technológiailag) közepes minőségű, de élvezhetetlen 70%-os ürmös vodka, aminek a színvonala még akkor sem indokolna üvegenként 4-5000 Ft-nál magasabb árat, ha valakinek tetszene ez a – testvérek közt is perverz – ízesítés. Még egy cseh remek, amit a varázsszó nélkül sosem lehetett volna eladni. Jól hangzik, hogy természetes, de ennyi „abszintsága” és élvezeti értéke a legolcsóbb utánzatoknak is van – azok legalább nem keserűek.

Eltérések az abszinttól (?)

Minimum 45% v/v ✓ 70%
Illóolajok × nem érzékelhetőek
Fehér üröm felhasználása ✓ érezhető
Ánizsos-fehérürmös jelleg × ánizs nincs vagy minimális, keserű
Cukrozatlan palackozás × enyhén cukrozott

hozzászólás