Home » Abszint, Értékelés, Magyar piac, Spanyolország

Vom Fass „Fehér Absinth” 58%

Submitted by on 2013. 08. 28. – 17:12No Comment
Összegzés: ★★★☆☆ 2,9

rev_vomfassB

Kimérve forgalmazott abszint a Vom Fass-tól.                                                            
Értékelő: Oláh Ádám (2013.12.12.)

Megjelenés
Louche ★★★★☆ 3,5
Illat ★★★☆☆ 3,0
Íz ★★★☆☆ 2,5
Lecsengés ★★★☆☆ 3,0
Összhatás ★★★☆☆ 3,0

Louche
Két lépcsőben, előbb halvány homályos-ouzósan, majd erőteljesebben és valamivel kontúrosabban meginduló, de nem kimondottan látványos opál, és végeredményben kissé vékony.

Illat
A Vom Fass-abszintok tipikus, erősen édesköményes, szokatlan „szappanszaga”, illetve annak lágy változata. Nem kimondottan zavaró, de nem is igazán vonzó, és meggátol bármiféle komplexitást, illetve – a mögötte érezhető illatok alapján – épp annak a hiányát hivatott elfedni. Ezzel a kissé közönséges húzással sokkal érdekesebbnek tűnik az alapjában véve kissé lapos (de azért desztillált abszintra utaló) jelleg.

Íz
A korty eleje kissé mosogatószeres, majd hamarosan kikerekíti az ánizs és üröm, habár ezek kissé furcsa ízűek és laposak.

Lecsengés
A karaktere itt szedi össze magát, a szárazsága viszont túlzásokba esik. A cukrozás ezen persze segít, de az cserébe elrontja az íz kevés komplexitását.

Összhatás
Akár kellemesnek is nevezhető, középkategóriás blanche abszint, aminek az ára csak akkor fogadható el, ha azt a kóstolók szokásos 2×-es árának tekintjük. A élmény a zöld változathoz hasonlóan (igaz, egyáltalán nem annyira) szélsőséges: vannak benne „3,5 pontos” finomságok, de hiányosságok is, és emellett kissé otromba jegyek is megjelennek.

hozzászólás