Home » Abszint, Értékelés, Franciaország

Green Demon Original (Lemercier)

Submitted by on 2013. 11. 18. – 14:16No Comment
Összegzés: ★★☆☆☆ 1,9

                 
Gyártó: Lemercier Frères

rev_greendemon                                                                             
Elülső címke (franciául) : „Az eredeti aperitif hozzáadott cukor nélkül, készült fehér üröm és zöld ánizs lepárlásával.”
                      
Összetétel a hátsó címkéről (franciául) : „Növények és magvak párlata (zöld ánizs, édeskömény, tárnics, üröm, csillagánizs), fehér üröm, növényi kivonatok, színezékek E102, E133”. – 70% alk.

Értékelő: Oláh Ádám

Megjelenés ☆☆☆☆ 1,0                                    
Louche ★★★☆☆ 2,5
Illat ★★☆☆☆ 2,0
Íz ★★☆☆☆ 2,0
Lecsengés ★☆☆☆ 1,5
Összhatás ★★☆☆☆ 2,0


Megjelenés
Nem túl rémisztő, de már első pillantásra is nyilvánvalóan mesterséges árnyalat, üvegben és pohárban egyaránt.

Louche
Már azt hittem, ánizsmentes, amikor végre 40% környékén (vagy inkább alatt) derengeni kezdett az opál. 1:3 körül látszott tetőzni, és mivel az addigi (aránylag halovány) eredmény ezután ismét hígulni kezdett, inkább elkezdtem a kóstolást. Utólag a teljes, 1:5-ös hígítást befejezve sem vált teljesen átlátszóvá, de kimondottan halvány, áttetsző, érdektelen.

Illat
Töményen bántóan alkoholos, ürömkivonatos, egyenesen ánizsolaj-mentesnek tűnik. Hígítva a hidegutas, de nagyon ürmös abszintok tipikus kellemetlen, száraz vécétisztító-jellegét adja; ha valóban desztillált, akkor igen kis része lehet desztillátum.

Íz
Száraz, csípős üröm, nagyrészt gőzdesztillált ürömkivonat lehet (ahogyan az az összetételből is kihámozható), ráadásul nagyon erős, miközben az ánizs harmatgyenge. Teljes hígítás után már tisztán kivehető az üröm mellett a (csillag-) ánizs, de nem elég ahhoz, hogy bármiféle egyensúlyt teremtsen.

Lecsengeés
Teljes hígítással már lenyelhető, de csak némi elvetemültséggel. Száraz, alkoholos, gagyiabszintos, amit a cukor csak émelyítővé tud varázsolni, jobbá nem.

Összhatás
Teljes mértékben a hideg úton készült abszintot és annak borzalmait idéző alsókategória. Olyasmi, mint az Abtshof, avagy képzeljünk el némi ánizsolajjal okosított Mysticalt. Nemcsak az ital minősége, de a recept arányai is borzalmasak: ennél már nem lehetne sokkal rosszabb úgy, hogy továbbra is abszint legyen.

hozzászólás