Home » Abszint, Értékelés, Franciaország

Enigma Verte de Fourgerolles (Paul Devoille)

Submitted by on 2013. 12. 02. – 13:59One Comment
Összegzés ★★★★ 4,0


Enigma VdFGyártó: Distillerie Paul Devoille
72% alk.
                                                                             

Értékelő: Oláh Ádám (2013.12.02.)

Megjelenés ★★★★ 4,5
Louche ★★★★ 4,0
Illat ★★★★ 4,0
Íz ★★★★☆ 3,5
Lecsengés ★★★★ 4,0
Összhatás ★★★★ 4,0

Megjelenés
Szokatlanul tiszta, szinte tükrös; árnyalatban szép, meleg, telt olajzöld. (A fénykép sajnos nem adja vissza.)

Louche
Fokozatosan egyre opálosabb fodrokban végződő olajnyomok, majd hirtelen homályos tejköd lepi el a poharat, de a felső tiszta sáv egészen 1:4-ig megmarad. Végeredményben nagyon sűrű, szinte tej, de a fénye így is opálszerű.

Illat
Ánizsos-borsmentás édesség, szappanos illat, mellette sűrű, nehéz ánizsos-édesköményes fűszeresség, ami kisebb túlzásokat sejtet.

Íz
A korábban csak „szappangyökérnek” keresztelt jelleg uralkodik rajta, elsőre nehezen befogadható mennyiségű, fűszeres ánizs-édeskömény, ami az üröm frissessége miatt egyáltalán nem émelyítő, de kissé csípősen erős.

Lecsengés
Az íz teltté válik, a csípősség továbbra is kitart, viszont hamar enyhül és kifogástalan, friss szájízt hagy.

Összhatás
Igen zsúfolt abszint, mely 1:5-höz hígítva sem válik könnyeddé, de ezzel együtt is igen szalonképes, kellemes, cukorral pedig egyenesen desszertitallá válik. Valószínűleg további ismerkedést igényel (amire nekem nem volt lehetőségem), de már az első pohár végén is sokkal szerethetőbb, mint az első kortynál. Van ebben a stílusban valami közönséges, amitől az ember nem sorolná az igazán nagyok közé, de ennek ellenére is nagyon meg lehet szeretni. Akinek a Vom Fass zöld és fehér abszintja egy kicsit is ízlett, annak az Enigma kötelező darab.

hozzászólás