Home » Abszint, Értékelés, Franciaország

Lemercier Abisinthe Amer 72%

Submitted by on 2013. 12. 11. – 16:37No Comment
Összegzés: ★★★☆☆ 2,8

                 
rev_lemercierAGyártó:
Lemercier Frères

72% alk.                                                                     

Értékelő: Oláh Ádám
2013.12.11.

Megjelenés ★★★☆☆ 3,0                                    
Louche ★★★☆☆ 3,0
Illat ★★★☆☆ 2,5
Íz ★★★☆☆ 3,0
Lecsengés ★★★☆☆ 2,5
Összhatás ★★★☆☆ 3,0

Megjelenés
Valószínűleg természetes, de fakó árnyalatú, halvány zöldessárga. Mintha csak gyógyteával színezték volna.

Louche
Előbb kicsapódás nélküli olajnyomok, majd homályos, de jól rétegződő opál, mely végül ugyanolyan homogén és seszínű, mint egy olcsó pastisnál.

Illat
A töményen ijesztően olcsóabszintos illat (szag) hígítva valamivel lágyabbá válik és csillagánizzsal egészül ki, de kissé halovány, és még ezen a ponton sem egyértelmű, hogy desztillált abszintról van-e szó.

Íz
Lapos csillagánizs és halvány, nem túl zavaró pocsolyajelleg, amit igen középszerű ürmös szárazság egészít ki. Ezen a ponton olyan, mint a Pernod 68 egy árnyalattal természetesebb kiadásban. A szárazság jellege alátámasztja a természetes színezést, de egyben a látvány színvonalát követi: árnyalatnyi, telítetlen, gyógytea-szerű nüansz.

Lecsengés
Száraz, fanyar. Cukorért kiált, ami valóban ihatóbbá is teszi, egyben kissé kidomborítja a nagyon halványan érezhető, német cukorkásabszintos beütést, ami az egyetlen igazán jó dolog ebben az abszintban.

Összhatás
Egyszerű, száraz és eléggé középszerű. A 100%-ban desztillált abszintok jellegéből és teltségéből inkább csak árnyalatokat ad vissza, de ízlés szerint édesítve kellemesnek mondható. Egy eszményi piacon ilyen abszintokat lehetne kapni fél literenként 3-4 ezer forintért, de személy szerint akkor is inkább egy Efe rakıt vennék helyette.

hozzászólás