Home » Abszint, Értékelés, Franciaország

La Blanche de L’Heure Verte (Paul Devoille)

Submitted by on 2013. 12. 16. – 10:33No Comment
Összegzés: ★★★★ 3,8

                                                                               rev_BdHV
Megjegyzés: a Wormwood Society fórumán elhangzott vélemények szerint nem egyéb, mint a Blanche de Fougerolles (74%) több vízzel palackozva, amire azután merült fel a piaci igény, hogy ebben a formában érmet szerzett a 2005-ös Absinthiades-en.

60% alk.

Értékelő: Oláh Ádám

Megjelenés                                                          
Louche ★★★★ 4,5
Illat ★★★★ 4,5
Íz ★★★★☆ 3,5
Lecsengés ★★★☆☆ 3,0
Összhatás ★★★★☆ 3,5

Louche
A mintaszerű louche menetrendje játszódik le: előbb kicsapódás nélküli nyomok, majd halvány fodrok közjátéka, végül vastag, finom felhők burkolják be az italt. A végeredmény tetszetős, opálos fényű.

Illat
Édes, lágy illat. Finom kálmosos-cukorkás frissesség, kellemes szappanos árnyalat, lágy borpárlat tompa gyümölcsössége.

Íz
Továbbra is kellemes, de az illat könnyedsége közönségesebb, durvább formában jelenik meg; szinte csípős ürmösség, árnyalatnyi pállott hatás; zavarossá vált összetettség.

Lecsengés
Zavarosan ürmös-borpárlatos, kissé csípős, aránylag száraz. Az illat után komoly csalódás, de továbbra sem rossz. Cukrozatlanul is szalonképes, de egy cukor eltünteti mindazt, ami esetleg kellemetlen benne.

Összhatás
Tisztességes minőségi abszint, de csak az illata igazán fergeteges. Az alkalmi cukrosok már az első pohár közepén is beleszórnak majd egy kis „állományjavítót”, aminek fényében talán túlárazott, de így is kellemes darab.

hozzászólás