Home » Abszint, Értékelés, Franciaország

Fleurs du Mal

Submitted by on 2014. 01. 08. – 14:52No Comment
Összegzés: ★★★☆☆ 2,2

                 
rev_FdM

A termék cukormentességét (tehát a szigorúan vett abszintságát) nem sikerült ellenőrizni, de az íz alapján kevés vagy semennyi cukrot nem tartalmaz.

55% alk.                                                                     

Értékelő: Oláh Ádám

Megjelenés ★★★☆☆ 2,5                                    
Louche ★★★☆☆ 2,5
Illat ★★☆☆☆ 2,0
Íz ★★★☆☆ 2,5
Lecsengés ★★☆☆☆ 2,0
Összhatás ★★☆☆☆ 2,0


Megjelenés
Akárhogy forgatom, nem tudok olyasmit felfedezni, amitől kétséget kizáróan mesterséges volna, de az árnyalathoz képesti élénkség egyáltalán nem hat természetesnek. Részben mesterséges lehet.

Louche
Mindenféle részlet nélkül épülő, közepesen vastag csillagánizstömb, ami csak valamikor 40° alatt jelentkezik, és az árnyalata is ételfesték jelenlétére utal. Biztató viszont, hogy nem árulkodik (sok) cukorról.

Illat
Hidegutas abszint jellegzetes, lapos, olcsó illatosítókra emlékeztető csillagánizsolajas-ürömolajas illata, de mintha némi matt fűszeresség is bujkálna benne, ami viszont az illat kevés frissességét is megöli.

Íz
A korty eleje émelyítő, szinte cukros, illatosítós hangulatú. Utána száraz, ürmös íz következik, ami egyre inkább nyersürmös keserűség felé megy. (Ami egyben megmagyarázza a szín természetes beütését is.)

Lecsengés
Keserű. A lepárlatlan fehér üröm megbocsáthatatlan nyers keserűsége, de szerencsére visszafogott, így csak az utolsó kortyoknál válik annyira irritálóvá, hogy ingyen sem innék még egyet. Ennek mellékhatása, hogy mint az ilyen mindig, a világ végéig megmarad a szájban, és 5 perc után már a kétpontos léc is rezeg.

Összhatás
Okosan megcsinált pastisinthe, egy lépéssel lehagyja pl. a Tabu Classic szintjét, de ettől még nem színvonalas, nem is igazán kellemes, és nem innám szívesebben, mint egy-egy olcsó ouzót.

hozzászólás