Home » Abszint, Értékelés, Franciaország, Magyar piac

Versinthe la Blanche

Submitted by on 2014. 01. 21. – 08:39No Comment
Összegzés: ★★★☆☆ 2,5

                 
rev_versB

55% alk.                                                                     

Értékelő: Oláh Ádám (2014. 01. 08.)

Louche ★★★☆☆ 3,0
Illat ★★★☆☆ 2,5
Íz ★★★☆☆ 2,5
Lecsengés ★★☆☆☆ 2,0
Összhatás ★★★☆☆ 2,5

Louche
Érdekesen indul, de aztán nemcsak gyorsan, hanem homályosan folytatódik, kontúr nélkül elhatárolódó felső olajsávval. Az eredmény vastag, de üres árnyalatú, mint egy olcsó sambucánál.

Illat
Éles mentolos cukorka, mögötte ánizs, egyebet még sejteni sem igazán lehet. Nem kimondottan rossz, de nem is kellemes, és a mentol miatt kőegyszerű, egysíkú, mintha eláztattak volna egy csomag rágót a pohárban.

Íz
A mentol és a csillagánizs erős fedése alatt nem túl kellemes ürömkivonat dereng, de összességében egy pohár mentolos-ánizsos cukorkalét idéz. Hirtelen nehéz eldönteni, hogy ez a trükk előny vagy hátrány ilyen színvonal mellett, de akárhogy is, nem nevezném kellemesnek.

Lecsengés
Émelyítően édes, egyben fanyar, kissé csípős. A pohár végére elég irritálóvá vált, habár túlhígítva (10% alkohol alatt) már nem annyira zavaró.

Összhatás
Mentolos pastisinthe, amit a mentol dominanciája miatt talán nem is kellene abszintnak tekinteni. Nem ihatatlan, de ez a koncepció az olcsó boroskólát juttatja eszembe. Csak az nem kerül ennyibe.

hozzászólás