Home » Abszint, Értékelés, Németország

Tabu Classic Strong Absinth 73

Submitted by on 2014. 05. 27. – 14:27No Comment
Összegzés: ★★★☆☆ 2,9

                 
73% alk.                                                                     rev_tabustrong

Értékelő: Oláh Ádám
2014. 05. 27.

Megjelenés ★★★☆☆ 2,5                                    
Louche ★★★☆☆ 3,0
Illat ★★★☆☆ 3,0
Íz ★★★☆☆ 3,0
Lecsengés ★★★☆☆ 2,5
Összhatás ★★★☆☆ 3,0

Megjelenés
Kissé rosszat sejtetően sötét-élénk árnyalatú levélzöld, ami alapvetően természetesnek hat, de egyértelműen kilóg a másodfűszerezéssel készült abszintok közül.

Louche
Egyértelmű csillagánizsbomba, de nem utal ételfestékre vagy cukorra, és nem is várat magára túl sokáig.

Illat
Az illatát meghatározza a hozzáadott csillagánizsolaj cukorkás jellege, így alapvetően a hidegutas abszintok légfrissítős aromavilágát idézi, de nem egészen olyan erőtlen és lapos. Némi rágógumis mentolosság és fűszeresség egészíti ki, ami bár összességében mesterséges hangulatú, nem kimondottan kellemetlen.

Íz
Az előbbiek mellé kellemesen száraz, kálmos-szerű frissesség lép be, ami a jelleget alapvetően nem változtatja meg, de némileg összetettebbé és kiegyensúlyozottabbá teszi az italt, mint amit egyébként vártam volna.

Lecsengés
Először kissé csípős, kellemes, de néhány korty után feltorlódik a csillagánizsolaj és a kesernye, ami ugyan nem válik igazán irritálóvá, de messze repíti a tökélytől. Az állagából hiányzik a komolyabb abszintok krémessége, és tartós „összetapadós” szájízt hagy maga után, ami nem túl zavaró, de pár perc után már muszáj inni rá egy korty vizet. A cukrozás mindezen segít egy keveset, viszont sokat ront az eleve édes ízen.

Összhatás
Jellegben igen pastisinthe-es – nemcsak a csillagánizs miatt –, de színvonalban szalonképes, középkategóriás abszint, ami lényegesen ihatóbb, mint a hírhedt Tabu Classic 55. Az ára azonban sajnos egyáltalán nem középkategóriás, így inkább csak 1-1 pohár erejéig érdemes ismerkedni vele.

hozzászólás