Home » Értékelés, Faux, Magyar piac, Németország

Mr. Jekyll Absinth

Submitted by on 2014. 07. 14. – 09:39No Comment
Összegzés: ★★☆☆☆ 1,9
Általános élvezeti érték: (mi ez?) ★★★☆☆ 2,5

rev_jekyll

55% alk.
                                                             

Értékelő: Oláh Ádám (2014.07.14.)

Megjelenés ★☆☆☆ 1,5                                    
Louche ★★★☆☆ 2,5
Illat ★★★☆☆ 2,5
Íz ★☆☆☆ 1,5
Lecsengés ★☆☆☆ 1,5
Összhatás ★★☆☆☆ 2,0

Megjelenés
Mesterséges, de okosan beállított olajzöld, amiben csak gyakorlott szem számára feltűnő a tartrazin élénksége.

Louche
Jellegzetes cukros-csillagánizsos, hamar unalmas tömbbe rendeződő minták, de mintha nem volna olyan otrombán vastag, mint egy tipikus pastisinthe-ban. Végeredményben azonban így is homogén, egyenszínű.

Illat
Gyenge, légfrissítősen csillagánizsos, mint minden hasonló márka, ám ígéretes olyan szempontból, hogy semmilyen kivonat nem tűnik benne eltúlzottnak.

Íz
Alapvetően közönséges, de a kategóriához mérten kellemes, okosan kiegyensúlyozott. Az alapot képző csillagánizs domináns, de nem atombomba, az ürömolaj éppen csak annyi, amennyit ez a stílus elbír, és ízlésesen beválogatott egyéb kivonat (citromfű és izsóp?) is dereng. A hozzáadott cukor mennyisége nem zavaróan sok (leszámítva, hogy egy abszintos palackban egyébként semmi keresnivalója), hígításkor továbbcukrozni viszont semmiképp nem ajánlott.

Lecsengés
A cukron át is kissé fanyar, csípős és szájösszetapasztós, mint e stílus minden képviselője, de e téren is megbocsáthatóan teljesít.

Összhatás
„Egy kockacukorral” palackozott csillagánizsos olcsóabszint, ami ugyan hordozza a műfaj borzalmait, de van annyira visszafogott és kiegyensúlyozott, hogy szerényebb színvonalú „partiabszintként” akár szóba is jöhet a megvétele, mivel a 7 dl-es üveg jelenleg – jobb helyeken – akár 3800 Ft-ért is beszerezhető. A jó nem ilyen, és igazából egy Efe vagy Yeni rakı még mindig sokkal jobb vétel ennyiért, de végre egy pastisinthe, ami se nem ihatatlan, se nem egyenes lehúzás. Avagy képzeljük el a Tabu Classic-ot ésszel megcsinálva.

Eltérések az abszinttól (?)

Minimum 45% v/v ✓ 55%
Illóolajok
Fehér üröm felhasználása ✓ érezhető
Ánizsos-fehérürmös jelleg
Cukrozatlan palackozás × cukrozott

hozzászólás