Home » Abszint, Ausztria, Értékelés, Magyar piac

Montmartre

Submitted by on 2015. 02. 17. – 18:02No Comment
Összegzés: ★★★★ 3,8

                 
kép:absinthe.se

A Montmartre szokatlan fűszereket is felvonultató osztrák abszint, melynek párlatában többek közt bazsalikom, fahéj, narancs- és citromhéj is megtalálható.                                                                     
65% alk.

Értékelő: Oláh Ádám
2014. 02. 16.

Megjelenés ★★★★ 4,0                                    
Louche ★★★★ 4,0
Illat ★★★★ 4,0
Íz ★★★★☆ 3,5
Lecsengés ★★★★☆ 3,5
Összhatás ★★★★ 4,0

Megjelenés
Tompa fényű, szép erdőzöld árnyalat

Louche
Kicsit késve kezdődő, majd könnyű, krémszerű fodrokból felépülő opál, mely hamar tömbbé áll össze, és a kezdetben igen vastag felső olajsáv aránylag sokáig megmarad.

Illat
Finom, dominánsan ürmös, de enyhe, könnyed – talán kicsit borsmentás – illat. Lehetne valamivel erősebb is.

Íz
Az üröm-ánizs mellett egyedi, édes fűszeresség bontakozik ki, ami alapvetően nem rossz, de valahogy nem talál teljes harmóniára az abszint alapjellegével. Elvileg fahéjas, de ezt külön nehéz felismerni benne.

Lecsengés
Friss, de egy kicsit vizes és fanyar is. A fahéjas keserűség nem egészen áll jól neki (bár nem is rettenetesen zavaró), és a cukrozás sem fedi el igazán.

Összhatás
Kimondottan kellemes, egyben barátságosan árazott abszint, kissé furcsa árnyalattal megdobva, ami nem rontja el az italt, de nem is teljesen illik hozzá. Igazából az sem lehetetlen, hogy enélkül kimondottan lapos és unalmas volna.

Megjegyzés: az absinthe.se és a Wormwood Society értékelései szerint a korábbi Montmartre-ban sokkal dominánsabb, zavaróbb volt a szokatlan hozzávalók jellege. A fenti értékelés az új változatról készült, melyben ezek a háttérbe szorultak.

hozzászólás