Home » Abszint, Amerikai Egyesült Államok, Értékelés, Magyar piac

Vieux Carré Absinthe Supérieure

Submitted by on 2015. 04. 22. – 15:45No Comment
Összegzés: ★★★★ 4,1


Fontos! 2017-től az amerikai piacon többen is találkoztak ocsmányul keserű Veiux Carré-vel, illetve az elmúlt években egyébként is zuhanó színvonalról beszélnek. Itthon talán elég lassan forog a készlet ahhoz, hogy akár több évvel ezelőtti palackokat kapjunk, de ez csak egy „talán”. Az itt értékelt tételt 2015. márciusában vásároltuk.

rev_vieuxcarre
A magyar webáruházak gyakran Absinthe Supérieure Carré néven jegyzik. A magyar tájékoztató címke állításaival szemben nem tartalmaz cukrot vagy hozzáadott színezéket.

60% alk.                                                                     

Hivatalos honlap: www.vieuxcarreabsinthe.com

Lásd még: Vieux Carré (ajánló)

Értékelő: Oláh Ádám
2015. 04. 21.

Megjelenés ★★★★☆ 3,5                                    
Louche ★★★★ 4,0
Illat ★★★★ 4,5
Íz ★★★★ 4,0
Lecsengés ★★★★ 4,0
Összhatás ★★★★ 4,5

Megjelenés
Telt borostyánsárga, zöldes árnyalattal.

Louche
Kissé homályos, majd tömbös; csillagánizsos, de szépen rétegződik. Nem kezdődik későn és nem megy végbe túl gyorsan. Hígítás után sűrű, tejszerű opál, piszkoszöld árnyalattal.

Illat
A klasszikus zöldek erősen ürmös, kámforos-ánizsos illata némi mentás-cukorkás jelleggel. A csillagánizs használatával – ami már a louche alapján is egyértelmű – ritkán vagyok kibékülve, de itt kellemes és visszafogott – sőt, a régi Obsello óta nem találkoztam ilyen szépen kiegyensúlyozott csillagánizzsal.

Íz
Erősen és élesen ürmös, friss. A különböző ürmök (fehér, római, génépi) és az izsóp komplex fűszerességét épp csak ellensúlyozza az ánizsos édesség. Sokak számára még két kockacukor sem elnyomni fogja az árnyalatokat, hanem inkább újakat hoz elő.

Lecsengés
Cukor nélkül porzóan száraz és éles, de frissítő. Nagyszerűen elbír akár két kockacukrot is, a kimondottan édesszájúak pedig ennél többel is próbálkozhatnak – ahogyan az az abszint fénykorában elég gyakran megtörtént.

Összhatás
A klasszikus „ürömbombákat” idéző, száraz, erősen ürmös ízű abszint, melyet ízlésesen egészítenek ki a csillagánizsos és mentás árnyalatok.

______________________________
Felhasználói értékelések
zsvi

hozzászólás