Home » Abszint, Értékelés, Magyar piac, Spanyolország

Tunel Absinthe (zöld, 70%)

Submitted by on 2015. 10. 06. – 17:51No Comment
Összegzés: ★★★☆☆ 2,3

rev_tunel

                                                                   

Megjelenés ★☆☆☆ 1,5                                    
Louche ★★★☆☆ 2,5
Illat ★★☆☆☆ 2,0
Íz ★★★☆☆ 2,5
Lecsengés ★★★☆☆ 2,5
Összhatás ★★★☆☆ 2,5


Értékelő: Oláh Ádám (2015.09.25.)

Megjelenés
Szakavatott szemnek árulkodó, de egyébként kellemes, jól beállított, nem rikító mesterséges zöld.

Louche
Nagyon homályos, gyenge, unalmas, és az ételfesték is ront a műsoron, de jeges vízzel átlátszatlan, és hígítás után majdnem hihető a színárnyalat – persze az eredetihez képest túl élénk.

Illat
Az ürömkivonat furcsa jellege, csillagánizs, alkohol. Egyszerű és közönséges is, de egyébként friss és könnyű, az arányok jól eltaláltak. Illat alapján hígítottam, lehet, hogy 5 rész víznél valamivel többet kapott.

Íz
Az illatot tükröző üröm- és ánizsolajos, vécétisztítós hangulatú, de édes-kesernyés szempontból is jól kiegyensúlyozott, rossznak nem nevezhető élmény, amolyan nyári frissítő.

Lecsengés
Ürmösen fanyar, ami egyáltalán nem áll neki rosszul, sőt, inkább feldobja az összképet – legalábbis így, feltehetően túlhígítva.

Összhatás
Nagyon egyszerű, minden bizonnyal hideg úton előállított, de a kategóriájában okosan kiegyensúlyozott abszint – sőt, a 10 ezer forint alatti kategóriában valószínűleg az egyetlen termék a hazai piacon, amit maradéktalanul abszintnak lehet tekinteni. Nem egészen zárható ki, hogy cukrozott, de nem érezni benne, sőt, ezzel a lecsengéssel valószínűleg el is férne benne egy kocka.

hozzászólás