Home » Abszint, Értékelés, Németország

Alandia Strong68

Submitted by on 2016. 01. 21. – 16:52No Comment
Összegzés: ★★★★☆ 3,8

                 
rev_strong68

68% alk.                                                                     

Hivatalos honlap: ALANDIA

Értékelő: Oláh Ádám
2016. 01. 21.

Megjelenés ★★★★ 4,0                                    
Louche ★★★★ 4,0
Illat ★★★★☆ 3,5
Íz ★★★★ 4,0
Lecsengés ★★★★☆ 3,5
Összhatás ★★★★ 4,0

Megjelenés
Tiszta, erősen aranyló-barnuló borostyánsárga, zöldes árnyalattal.

Louche
Látványos, kontúros csillagánizs-felhőkkel kezdődik, majd hamar homályos tömb lesz belőle, tartós felső olajsávval. A színe talán egy árnyalattal zöldesebb lesz a hígítás alatt, és tömör, de törékeny árnyalatú, homogén „csillagánizs-opálban” teljesedik ki.

Illat
Csillagánizs és édesgyökér – elsőre egy jó pastisra emlékeztet, de halványan belevegyül az abszint ürmös frissessége és némi nehéz, izsópos fűszeresség is. Ezek tapasztalatból kissé rosszat sejtetnek együtt, de az illat szintjén elég jól illenek egymáshoz.

Íz
Kellemes meglepetés, hogy ez a Strong68 már nem keserű. Az első kortynál megint csak kiköpött pastis, ez azonban csak első benyomás, és nagyon gyorsan megjelenik az üröm. A kiegyensúlyozottsága újabb kellemes meglepetés: a csillagánizsos-édesgyökeres és az izsópos-ürmös jelleg kellemes, enyhén szappanos könnyedséggel talál egymásra, és a legkevésbé sem kíván cukrozást. Emiatt még az sem igazán zavaró, hogy alapvetően kissé híg és egyszerű íze van.

Lecsengés
Vizes, de némi krémességgel és a csillagánizs vékony, kulturált csípésével. Mindebből persze jelentéktelen utóízek következnek, de kellemes, friss, enyhén fanyar szájízt hagy.

Összhatás
A Strong68 sokáig hírhedt volt mint az Alandiának az abszintos alapműveltség határát célzó, „tujonhívőkre” építő, gusztustalanul keserű abszintja, ám mára – a mai alapműveltségnek megfelelően –autentikus stílusra váltott. Kellemes „ivóabszint”, mely ugyan sem határozottság, sem teltség, sem komplexitás terén nem igazán erős, de a kellően természetes, finom ízek németesen kiszámolt egyensúlya korrekt tétellé teszi az árkategóriában.

hozzászólás