Home » Hírek

Four Roses és PennyPacker

Submitted by on 2017. 06. 06. – 10:54No Comment

Four Roses Bourbon
Kentucky Straight Bourbon Whiskey
Összegzés: karakteres, testes, közepesen érett bourbon.
Beszerzés ideje: 2016. november

Aránylag letisztult, vaníliás-fűszeres illat, de van benne némi éretlen édesség is. A szájban is egész kellemesen találkozik a fűszeres-vaníliás jellege a nyersebb, de visszafogott édes-lakkos oldalával. Az érzete aránylag testes, kellemesen harapós, de az enyhén émelyítő-száraz lecsengése ront egy kicsit az összképen. A legtöbb bourbon ennél érettebb vagy éretlenebb szokott lenni; talán nem is találkoztam még ilyen „kicsit éretlen” darabbal.

40% alk.

Karakter ★★★★☆ 3,5
Lecsengés ★★★☆☆ 3,0

Four Roses Single Barrel
Kentucky Straight Bourbon Whiskey
Összegzés: fűszeres, karakteres, ötvenfokos bourbon, amit nem érdemes hígítani.
Beszerzés ideje: 2016. augusztus

Nagyon fűszeres-rozsos illatú whisky, némi mandulás hatással, bourbönhoz képest meglepően kevés édes-lakkos jelleggel. A szájban már jobban szól az édes oldala, ám ez is inkább fűszeres-mandulás, mint vaníliás – vakteszten nehéz lenne eldönteni, hogy bourbon vagy rozswhisky. Testes, fűszeres, és igencsak érezni az 50 fok alkoholt (nem az ízében, hanem az állagában), de emellett igen letisztult is, főleg a lecsengésnél.

Legelsőre kicsit szokatlan volt, de haladó bourbon-kedvelőként gyorsan meg lehet szeretni. Egyrészt tömör, gazdag ízt rejt, ami viszont csak töményen érvényesül jól, ezért az ötvenfokos erősség tökéletes neki. Már aránylag kevés vízzel is elkezd szétesni az íze, így azoknak ajánlott, akik már tudják, hogy milyen egy ötven fok környéki bourbon, és készek azt töményen (vagy legfeljebb jéggel) elfogyasztani.


Legjobb vétel! (12 000 Ft / 7 dl) (Mi ez?)

50% alk.

Karakter ★★★★ 4,5
Lecsengés ★★★★ 4,5

PennyPacker Kentucky Straight Bourbon Whiskey
Összegzés: egyszerű, de a kategóriájában könnyen iható bourbon.
Beszerzés ideje: 2015. április

Visszafogott, lágy, édes bourbonillat. Kissé jelentéktelen, de cserébe nem érezni benne éretlenséget. Az ízben megjelenik a rozs fűszeres-gyümölcsös jellege is (megfelelő hangulatban kimondottan élénk), és bár húzós-csípős éretlenség itt sincs, de némi émelyítő-szájösszetapasztós érzet elárulja a fiatalságát, és a korty végén kicsit száraz-vékony is.

Emlékezetből ugyanolyan, mint azok a korábbi „fapados” bourbönök, amiket egymástól sem tudtunk megkülönböztetni. (Old Blacksmith, Western Gold, és főleg az utoljára kóstolt Clarke’s).

40% alk.

Karakter ★★★☆☆ 2,5
Lecsengés ★★★☆☆ 3,0

→ További bourbon (és egyéb) whiskyk értékelései

hozzászólás