Home » Hírek

Jóféle szilva

Submitted by on 2017. 12. 06. – 13:25No Comment

Palotás Pálinka – Szilva
Palackozva: 2016. 07. 14
Beszerzés ideje: 2017. március

Üde, édes szilvaillat, de ehhez képest kimondottan vaskos, komplex is – feldereng az a finom, szilvahúsos jelleg is, amit a legtöbb mai szilvapálinkából hiányolunk. Ezt teljességet az ízben is képes visszaadni, még ha nem is a korty teljes hosszában, és ehhez képest eléggé letisztult. A korty végén egy kicsit egyszerűbb, édesebb, de a 40%-hoz képest elég magabiztos, finoman harapós.

40% alk.

Karakter ★★★★ 4,5
Lecsengés ★★★★ 4,0

Tovább: → A Palotás kajszibarack értékelése

Bestillo Szilva Pálinka
Beszerzés ideje: 2017. március

Nagyon szép kerek, friss szilvapálinkaillat, de a tompa, édes fajtából. A szájban is ez a kerekség és az édes-üde, némileg mandulás jellege az igazi erénye, na meg az ehhez illő, krémes, gurulós érzete. Ez utóbbi talán túl jól is sikerült: még a 40 fokhoz képest is egy kicsit gyengének érződik, és bár alapvetően telt ízű, a korty bizonyos részén van egyfajta olajos üressége is, ami e stílusnál szinte általános jelenség. Az „édes-krémes” szilvapálinkáknak egy igen szépen eltalált képviselője.

40% alk.

Karakter ★★★★ 4,5
Lecsengés ★★★★ 4,0

Tovább: → Egyéb Bestillo pálinkák értékelései

Kisüsti Sarkadi Pálinka – Szilva
Palackozva: 2015. 09. 14.
Beszerzés ideje: 2016. július

Elég visszafogott, édes-tompa, de valamennyire komplex szilvaillat. Az ízében is nagyon hasonló: a teltséget és az intenzitást tekintve is kissé bátortalan, könnyed, de finom és kimondottan kellemes, gurulós érzetű pálinka. Az érzetében szépen ötvözi az olajosságot a visszafogott harapóssággal. A lecsengése finom, száraz, és itt talán egy kicsit határozottabb a szilvajelleg is.

43% alk.

Karakter ★★★★☆ 3,5
Lecsengés ★★★★ 4,0

→ További pálinkák, gyümölcspárlatok értékelései

→ Az elmúlt időszakban értékelt italok

hozzászólás