Home » Hírek

Körte–alma

Submitted by on 2018. 03. 05. – 13:56No Comment

Agárdi Prémium Piros Vilmoskörte Pálinka 2016
Palackozva: 2017. 01. 09.
Beszerzés ideje: 2017. április

Finom, kerek, édeskés vilmosillat, ugyan kissé visszafogott, de egyszerre tiszta és igen szépen telt; az érett vilmoskörte illatának szinte teljes palettáját visszaadja. A korty elején-közepén ez a szép vilmosjelleg az ízben is kibontakozik, és lenyűgöz egy pillanatra. Ez a pillanat e pálinka igazi erénye, utána hirtelen üresedik, és laposabb, vékony, kissé száraz érzettel távozik.

40% alk.

Karakter ★★★★ 4,5
Lecsengés ★★★★☆ 3,5

Tovább: → egyéb Agárdi pálinkák értékelései

Vom Fass Vilmoskörte Párlat
Beszerzés ideje: 2015. augusztus
Származás: Franciaország
Magyar forgalmazó: www.vomfass.hu

Vaskos, telt, enyhén erjedt vilmosillat. A szájban markáns, gazdag körte, ami – mint minden valamirevaló vilmospárlatban – szinte robban, majd kissé visszavonul, az utóízben enyhén kesernyésbe megy vissza. A fahordós jegyek külön nem érezhetők, de az érlelés minden bizonnyal hozzájárul ahhoz, hogy egyszerre ilyen határozott és aránylag tiszta körteízt sikerült a párlatba „menteni”.

Ahogy ez a vaskosabb pálinkáknál gyakran megesik, a többéves tárolás egy félig töltött üvegben ronthat (és nálunk úgy tűnik, rontott is) egy keveset az élvezeti értékén – a pontszámot még friss kóstolások alapján kapta.

45% alk.

Karakter ★★★★ 4,5
Lecsengés ★★★★ 4,0

Tovább: → egyéb Vom Fass gyümölcspárlatok értékelései

Almapont Idared Alma Pálinka
(Tuzséri Pálinka Manufaktúra)
Beszerzés ideje: 2017. május

Édeskés, erjedt almapálinkaillat, ami nem túl intenzív, de nehéz, szinte savanykás. A szájban is nehéz-kesernyés, kicsit kaotikus, és nincs annyi gyümölcsös üdesége, ami ezt jól ellensúlyozná. Főleg a korty vége kellemetlenül fanyar, és ez sokszori újrakóstolással sem akart változni.

Az érlelés nélküli almapálinka nem könnyű műfaj; általában vagy nem karakteres, vagy nem igazán finom. Ez a pálinka inkább karakteres.

40% alk.

Karakter ★★★☆☆ 3,0
Lecsengés ★★★☆☆ 2,5

→ Az elmúlt időszakban értékelt italok

hozzászólás