Home » Hírek

Vissza a rumokhoz

Submitted by on 2018. 06. 08. – 10:57No Comment

Clément „Age 6 Aged” Trés Vieux Rhum Agricole
Beszerzés ideje: 2016. június
Származás: Martinique (Franciaország)

Gyümölcsös, karamelles, igen friss illat, ami szokatlanul közel áll egy könnyebb bourbon whiskyéhez, de sejthető benne egy kis mazsolás gyümölcsösség is. A korty elejére is ugyanezt mondanám, de aztán igen hamar irányt vált; édes, égettcukros. Az ízpaletta eléggé erre az édeskés területre szorul, de ezen belül van egy kis komplexitása, és végső soron az egyensúlya sem rossz. Jégre töltve már az illatban is jobban hozza a karamellt, de az íze így mintha egysíkúbb lenne.

44% alk.

Karakter ★★★★ 4,0
Lecsengés ★★★★ 4,0

El Dorado Demerara Rum – 8 Year old
Beszerzés ideje: 2016. április
Származás: Guyana

Édeskés, halványan szúrós illatú rum, de felsejlik az a mazsolás-fanyar jelleg is, ami az idősebb El Doradókat igazán fantasztikussá teszi. A szájban ez utóbbi szerencsére felerősödik, és némi égettcukros-melaszos jelleggel együtt elég jól ellensúlyozza a fiatal black rumokra jellemző édes-émelyítő ízeket is. Önálló italként inkább csak jégre töltve vagy veterán rumrajongók számára zenél jól, de így is kiemelkedő vétel ezért a pénzért. (Jelenleg is alig 7000 Ft/7 dl.)

40% alk.

Karakter ★★★★ 4,0
Lecsengés ★★★★☆ 3,5

Tovább: → Egyéb El Dorado rumok értékelései

Appleton Estate 12 Years Jamaica Rum
Beszerzés ideje: 2017. október
Származás: Jamaica

Összetett illat, amiben a magyar orrnak ismerős sütőrumos árnyalat jelenik meg, némi banános gyümölcsösség, és az öreg rumok finom, zaftos, mazsolás-mogyorós illata, de vékony szeszillat is dereng. A finom aromákat az ízben is egész határozottan kapjuk meg, de egy kis vajkaramellával és némi szeszes-kesernyés ízzel kísérve. Az érzete még jégre töltve is vékony, szeszes-száraz – amolyan kanadai whiskys –, és az ezzel járó kesernyés íz sem tűnik el teljesen.

43% alk.

Karakter ★★★★ 4,0
Lecsengés ★★★☆☆ 3,0

→ További rumok értékelései

→ Az elmúlt időszakban értékelt italok

hozzászólás